Proč ne rafinovaný cukr?

cukr

V minulém článku jsem mluvila o důležitosti očistných kůr, kde jsem zmínila 3 bílé jedy:

1. Rafinovaný cukr
2. Lepek
3. Mléčné výrobky

Dnes bych se chtěla podrobněji vrátit k rafinovanému cukru. Většinou se setkávám s lidmi, kteří říkají, neměl/a bych jíst sladké, jsem zavilý/á na sladkostech atd.
Ano, všichni to víme, jíst bychom to neměli, ale problém je v tom, že i přesto, že to víme, přestat nemůžeme. Je to právě proto, protože jsme se stali závislými na té nejtěžší, nevinně se tvářící droze, CUKRU.

Ano, moji Milí CUKR je 100krát návykovější než samotný heroin, téměř všichni jsme na něm závislí a denně ho konzumujeme ve velkém množství (cca 60kg cukru za rok připadá na jednoho člověka včetně diabetiků a novorozeňat). Dáváme ho našim dětem za odměnu a přitom je to spíše za trest. Často si říkáme, dnes si dopřeji a s kamarádkou na kávě si dáte pořádný zákusek. Nebo dnes jsem měl/a náročný den, tak do sebe nacpete tabulku čokolády na tzv. obalení nervů. Výborně, takže za odměnu zase o něco zestárneme, vykrmíme nějakou tu rakovinovou buňku, parazita, plíseň, posílíme zánět v těle a ubydou nám vitamíny, minerály a oslabíme náš imunitní systém. Není nad to odměnit se a dopřát si něco dobrého .

Někdo může namítat, že bílého cukru konzumuje pouze malé množství. Bílý rafinovaný cukr je však obsažen v mnoha potravinách, téměř v každé potravinové konzervě. Průměrná denní spotřeba cukru je přibližně čtvrt kilogramu na osobu.
Pojďme se podívat, proč nám tohle, na jazyku sladké pohlazení, ničí život. Bílý cukr způsobuje podvýživu. Rakovinné buňky jej milují, vyživuje všechny parazity, záněty, zkrátka vše špatné, co se v našem těle nachází.

Rafinovaný cukr je „antipotravina“ zbavená jakékoli výživné hodnoty.
Získává se z cukrové třtiny. Surová třtinová šťáva je tmavě zelená tekutina, silně aromatická a sladká, s celým spektrem dalších chutí. Při zpracování surové šťávy na cukr se odstraní téměř všechny vitaminy, minerály a fytonutrienty (živiny rostlinného původu) a to, co v cukru zůstane, jsou jen prázdné kalorie, které na většinu savců působí jako jed.

Rafinovaný bílý cukr je „antiživina“ a lidé, kteří ho pravidelně jedí, „vykrádají“ své zásoby živin, aby dokázali cukr zpracovat, a tím si vlastně způsobují podvýživu. Nedostatek stopových minerálů, vitaminů a fytoživin, které udržují všechny systémy v těle zdravé, způsobí, že tělesné systémy a orgány postupně začnou selhávat. Lékaři pak takovým symptomům dávají různé nálepky jako „diabetes“, „ADHD“ nebo „rakovina“ (rakovinové buňky cukr přímo milují, potřebují ho téměř dvacetkrát více než normální, zdravé buňky). Skutečnou příčinou většiny nemocí je nedostatek živin způsobený rutinní konzumací bílých cukrů.

Pokud máte na sladké neodolatelnou chuť, je to pro vás jasný signál toho, že máte kritický nedostatek minerálních živin. Vaše tělo hladoví po minerálech a říká vám, abyste jedli, dokud do sebe nějaké nedostanete. Ale protože potraviny, které jíte, žádné skutečné živiny neobsahují, jenom konzumujete kalorie a nabíráte další a další kilogramy. Ve skutečnosti potřebujete skutečně výživné jídlo, které utiší hlad. Takovou výživu vám poskytnou širokospektrální „superpotraviny“ a potravinové doplňky.

Je důležité, abyste pochopili, že čím čistější tělo máte a čím více minerálních a na vitamíny bohatých látek přijímáte, tím menší chuť na sladké máte. Není to otázka vůle, nýbrž o poslouchání vlastního těla.

Newsletter

Facebook

Instagram

Proteinpasta#soybeans#vegan#spinach#nettle#freshfood#rawstyle#rawstore.cz#

Fotka zveřejněná uživatelem Lucie (@rawstore.cz),

Youtube

Máte dotaz? Neváhejte se zeptat

Nevyplňujte toto pole: